Един от начините да промените интериора в дома си , да ви е уютно и приятно , както и да впечатлите своите гости , е да вмъкнете в него българските национални традиции .

Етно рефрена е представен чрез възродената , дори превърнала се в мода днес шевица . Тя ненатрапчиво и достатъчно запомнящо се може да присъства на няколко основни места . Атрактивен основен елемент би бил чипровския килим под масата във всекидневната . Така вие му давате първенство и вдъхвате модерен живот . Освен това неговите мотиви са част от нашето национално културно богатство и е признат за част от световното културно наследство от ЮНЕСКО . Други елементи може да са плочките в антрето или фриза над кухненските плотове .

Съсредоточете се в наколко основни елемента , които да изградят вашата концепция и такъв , който да е водещ в цветовата гама . Освен споменатите по – горе , може да изберете картини по стената в подходящи теми , например репродукции на прекрасните картини на известния ни художник Златю Бояджиев . А има и толкова много млади художници , които пресъздават българския дух в творчеството си и чиито картини може да се купят на много поносими цени .

Успешното икономично решение може да се получи с по – подробно проучване на пазара , с търпение и с достатъчно внимание към всеки детайл .

Ако антрето и всекидневната не са големи по размер , може да ги обедините като по този начин , сливайки двете зони се разширява визуално пространството . Когато премахнете вратата към всекидневната , осигурявате не само допълнително усещане за простор , но и повече естествена светлина .

Като говорим за основен елемент , който да ви води в името на обединяващата визия в интериора , това може да бъде цвета на вратите на дома пренесен в ламината , вратичките на вградения гардероб в антрето и спалнята, комода във всекидневната , дори и в цветовете на банята . И тъй като става въпрос за лимитиран бюджет може да се сменят само тези вратички , като се запази корпуса на мебелите .

За стените моят съвет е да изберете боя в светлия тон на матовото бяло , много бледо сиво или слонова кост , която да съчетаете с релефен тапет с текстилно покритие . То позволява лесно нанасяне на боята в същия неин оттенък и в същото време релефната текстура създава елегантно разнообразие .

Когато решите да използвате етно мотивите , придържайте се към изчистените линии , цветове и текстури и на мебелите , и на дамаските . Гладките и семпли завеси в комбинация с тънко перде ще завършат перфектно интериора в дома ви .

Завръщането ни към корените на нашата народност е една дълго чакана и абсолютно необходима крачка към стойностен живот . Създаването на нова за времето ни , а всъщност дълбоко родна и за жалост забравена , но тъй необходима за възраждането на българския дух и култура е в нашите ръце . Какво по-хубаво от това да започнем от домовете си .

Винаги може да разчитате на съвет от мен , ако се чувствате неуверени или сте твърде заети за създаване и обмисляне на нова концепция за визията на дома ви .

Изображения Pinterest