Отново сме пред няколко поредни студени сезона , в които ще ни е нужна топла дреха . Разбира се първенството като такава държи палтото. То може да служи вярно , както в много студените зимни дни , така и в по- прохладните есенни и пролетни дни . Много жени харесват палтото и то е основната връхна дреха , която ги топли. Но освен топлината , много е важно , така да изберем модела на палтото , че то да стои прекрасно на нашата фигура . Да открива достойнствата и прикрива недостатъците ни. Ето защо аз ще ви покажа примери за модели палта според типа на женските фигури.

Тип Ябълка За този тип фигура е характерно пълен корем , големи гърди , но по-слаби ханш , ръце и крака . Целта на подходящия модел е да се прикрие пълната горна част и тя да се уравновеси с горната – избираме по-широкото , но до коляното или малко над коляното палто.

Тип Пясъчен часовник Добре изразена пропорционална фигура, с добре очертана талия , гърди и ханш. Можете да изберете всяко модерно палто , като подчертаете талията. Така то ще ви направи по женствени . Особено актуален тренд за есента е дългия шлифер /едноредов или двуредов / в най-различни цветови варианти.

Тип правоъгълник Фигурата е стройна , но няма добре изразена талия . Задачата е да се създаде обем в гърдите и ханша, така че да се появява линията на талията. Най- добрия вариант е едноредно палто с А-силует. То може да бъде с всякаква дължина. Най- важното е , че с помощта на трапецовидната / А / долна част създавате визуално талията.

Тип Триъгълник /Круша/ Тук бедрата са по-широки от раменете. Задачата е да изберете модел , който ще балансира – има обем в раменната част. Идеалния вариант е палто или шлифер с широки ревери , кожена яка , очертана талия и разширена долна част в А силует.

Тип обърнат тиъгълник Тук раменете са по – широки от ханша . Целата е отново балансиране . Изберете модел с ясно изразен А силует с всякаква дължина. Благодарение на широката долна част ще постигнете желания баланс.

Тип Овал Пълна фигура . Пълнотата е равномерно разпределена във всички основни части на торса – рамене , талия , ханш , ръце и крака. Идеалния модел е т.н. пашкулово палто с дължина под коляното. избягвайте такова с обемна яка .

Източник снимки Pinterest , Академия Мода