Мили дами , тази тема е малко комплицирана и донякъде интимна , но аз мисля , че разискването може да спести на много от вас неудобството , тревогата, нервите и ще ви даде качествен съвет. Защото , ако за едни дами големия бюст е голямо желание , то за други е голямо бреме. Мда , майката Природа има своя мисъл за всичко . Един от основните проблеми е : Как да се обличаме , когато фигурата ни е надарена с голям бюст и да не изглеждаме пълни , ако имаме и коремче , какви са тайните да го прикрием и него ? Ето няколко полезни съвета, с които вие ще постигнете желания елегантен образ в огледалото и ще се харесвате винаги :

Заложете на V – образното деколте . Разбира се не ви какзвам нищо ново и това вече може да сте го чували . V-образното деколте дава височина на шията , отдалечава погледа на околните и визуално прави гърдите по- малки . Внимавайте обаче с дълбочината му. Освен, ако не сте на парти или с вечерен тоалет бихте изглеждали леко неуместно.

Особено женствена и привлекателна е фигурата , ако облечете рокля , туника или блуза модел “Прегърни ме “. Този модел е създаден преди повече от 3 десетилетия от модната дизайнерка Даян Фон Фюрстенберг , но и до ден днешен е актуален и е превърнат в непреходна класика .

Общо взето тайната тук е лежерна част в областта на бюста , която го прикрива и подчертаване на талията с колан или шев.

Ако имате по- широки рамене и тесни бедра , то ще е добре да уравновесите фигурата си с по-широка долна част на облеклото – пола с набор ли трапецовидна , а ако е панталон или дънки , то те да са с широки крачоли .

Друг “трик” , който можете да използвате е асиметричната кройка на горната част на дрехата ви. Асиметрията също има свойството да издължава , прикрива и отвлича вниманието от проблемна зона . Освен , че внася индивидуален стил , тя е отлично средство за постигане на желаната цел.

Когато ежедневието ви е по- делово или просто обичате да носите сака , то правото и по-дълго сако е идеалния “параван ” за прикриване на бюст , коремче и по-широк ханш.

Блузите вмъкнати в пола или панталон с права , леко свободна кройка , но без волани , рюшове или буфон ръкави са също много удачен вариант . Въобще , ако имате фигура тип ябълка или голям бюст избягвайте гореупоменатите детайли в блузите или роклите си .

Дългите и по-широки ризи пристегнати в талията с интересен колан са друга възможност , която , ако харесвате може да използвате. Винаги обаче спазвайте правилото : широка горна част – тясна долна и обратното !

Източник и снимки : Pinterest и Федор Сумкин