Модата е капризна и много изменчива и не всяка дама може / пък и иска да я следва /, а така също да повтаря нейните чудатости . Понякога , да се обличаш модно , означава да вървиш против себе си и да избягаш от стремежа си да си преди всичко стилна и елегантна . А и модата е диктатор , който много често те кара да харчиш излишни пари , обвързва те и ставаш зависим.

Всички искаме да се обличаме красиво и това да не ни струва много пари ! В това ще ви помогне СТИЛА ! Как ? Ето няколко съвета !

НОСЕТЕ ДРЕХИ ТОЧНО ЗА ВАШАТА ФИГУРА . Много често дрехите , които купуваме от конфекциите /дори и нашия номер/ , по една или друга причина може да са малко по-дълги , малко по-широчки в талията или ханша , с леко паднали рамене. Причината ? Всяка от нас има своите особености на фигурата ! Затова купете вашия номер дреха и ако имате малка забележка от рода на изброените по-горе , направете си труда и я занесете на шивач . Всяка жена , която иска да изглежда елегантно трябва да има свой шивач . Да , такъв , който познава тялото й и може да компенсира с леки корекции , каквито и да било забележки .

ОБЛИЧАЙТЕ СЕ ПОВЕЧЕ В КЛАСИЧЕСКИ СТИЛ , ИНВЕСТИРАЙТЕ В КЛАСИКАТА ! Когато говорим за връхни дрехи , костюми , въобще основата на базовия гардероб , които не купуваме всяка година е добре да ги избираме в класически и пастелни цветове – сиво , бежево , тъмно синьо , кафяво , черно , бяло . Те никога не излизат от мода , лесни са за съчетаване , а когато са и в класическа кройка подхождат на всяка фигура . По- изгодно е да изхарчите пари за скъпо палто , отколкото да купувате яке всяка есен .

ЗАМЕНЕТЕ МИНИ ПОЛАТА С МИДИ . Разбира се , че не си струва да се отървете от всички мини поли или рокли в гардероба си , ако се харесвате с тях и житейския ви статус позволява да ги носите . Но трябва да се съгласите, че рокля или пола до средата на прасеца винаги изглежда по-елегантна и дори аристократична. И между другото – момичетата с нисък ръст не трябва да се страхуват от тази дължина , тя не скъсява силуета, а напротив го издължава го .

ИЗБЕРЕТЕ СДЪРЖАНИ , ЕЛЕГАНТНИ , ДИСКРЕТНИ БИЖУТА . Ако не можете да си позволите бижута от благородни метали , използвайте такива от медицинска стомана , позлатени , посребрени , в зависимост от външността ви и визията , която търсите . Избягвайте големите , крещящи пластмасови бижута , както и многото верижки , пръстени , гривни , окачени на вас , сякаш сте манекен в магазин . Както е казала Коко Шанел : Когато излизате от къщи , погледнете се в огледалото и махнете нещо от себе си . Единствено перлите /дори и техните имитации/ позволяват да са много едни до други .

НОСЕТЕ ПОВЕЧЕ СВЕТЛИ И ПАСТЕЛНИ ТОНОВЕ , КАКТО И БЯЛО . Бялото е не само допълващ цвят за всяка визия (и дори, противно на всички предразсъдъци, за фигури с големи размери), той винаги прави външния вид шик. Можете да носите бяла рокля или да съберете комплект бели панталони, блуза и яке, ефектът ще бъде също толкова впечатляващ. Просто се уверете, че нюансите на бялото в различните артикули на гардероба съвпадат по тон . Светлите нюанси винаги облагородяват. Но ако нямате желание да се обличате в бяло от главата до петите, достатъчно е да изберете  пастелните тонове.

ЗАЛОЖЕТЕ НА “ТВЪРДА” ЧАНТА . Безформените дамски чанти тип “торба” са удачни само за екскурзия или разходка по плажа . В eжедневието , когато искате да покажете себе си като елегантна дама , носете чанти в класическа и твърда форма.

ЛЕСНО Е ДА СИ ЕЛЕГАНТЕН И СТИЛЕН , НАЛИ ?

Изображения :Pinterest