Тази статия е продиктувана от желанието ми да помогна на много жени и мъже да осъзнаят, че в постигането на елегантен стил и визия за себе си , е нужно да уточнят разбиранията си за тях. Имам впредви, че стила, означава повече класа изразена в качество на материите, качествено да изразяват индивидуалността си чрез дрехит, обувките и аксесоарите, които носят . Искам да ви споделя, че аз дълго време възпитавам това в себе си и продължавам разбира се да го правя : Да не купувам дрехи, обувки, аксесоари, които са т.н. “масовка” . Разковничето, тайната, идеята тук е да имаш 5 до 10 бр. качествени, разбирайте по-скъпи дрехи, отколкото 20 до 30 бр. евтини.

Не се бях замисляла дълго време, а е толкова логично . Ето и обяснението, което ще ви разкрие тази логична истина .

Реалната цена на веща която купувате “цената посочена на етикета ” разделете на количеството пъти колкото сте я облекли “!

Ще ви дам два примера, за да бъда разбрана добре /правилно/ .

Пример първи : Представете си, че сте си купили рокля , която струва примерно 300 лева . Тя ви отива, получавате комплименти всеки път когато я облечете . Отлично се съчетава с повечето дрехи, които имате в гардероба си . Носите я 2 пъти в седмицата за 4 месеца . Това е равно на 32 излизания с нея . Излиза , че стойността на едно излизане е – 300 лв. : 32 пъти = 9,40 лв.

Втори пример : Решили сте да не харчите пари за скъпи дрехи . Затова си купувате рокля, която струва 30 лв. Не ви харесава много – цветовете са приблизителни на вашите, шевовете са неравни, не се съчетава особено с другите дрехи в гардероба в , не се харесвате много – много с не, когато се погледнете в огледалото . Все пак съответства на решението ви да купувате повече , но по-евтини неща. Обличате я 2 пъти и я забравяте . Ето математическата сметка за стойността на едно излизане : 30 лв. : 2пъти = 15 лв.

Ако имате не само една, а много повече такива покупки всеки път гледате пълния гардероб и не знаете какво да облечете . Похарчили сте доста пари за количество, а не се харесвате ! И отново отивате да си купите нова рокля …И това не се отнася само за роклите , а и за поли, сака, панталон, обувки , аксесоари .

Напомням ви формулата – Цената : брой пъти на обличане = реалната цена

Втория пример води до заключението : – евтините дрехи са с ниско качество, – пълнят гардероба и всеки път няма какво да облечете, – не можете да съставите комплекти с тях, – не водят до спестяване на пари , а напротив – харчите повече.

Първия пример в мащаба на целия гардероб води до противоположното заключение : – дрехите ви на брой са по – малко , но по – качествени, – благодарение на това че са с високо качество на материите и изработката ги носите дълго време, т. е. пестите пари, – съставяте лесно комплекти, винаги знаете какво да облечете, – харесвате се винаги, когато се погледнете в огледалото, – получавате комплименти за добрия си стил от близки и познати .

Благодарение на избора ви на покупки на вещи с Първи вариант вие : Купувате базови вещи, които формират основата на гардероба ви и ще носите с години, надминавайки цената им . Те са по- скъпи , но са с високо качество и се вписват добре в гардероба ви , както самостоятелно, така и в комплекти . А относно модерните неща , считайте ги за консумативи, техния живот е от един до три сезона . Те перфектно допълват базовите неща, а така също добавят пикантност , интересност, щипка привкус .

Когато пазарувам с клиенти , обикновено разделяме покупките на : 70 % базови вещи, 30 % консумативни / според тенденциите в момента /. Така спестявам пари, време, давам принадена стойност за всеки един като уча как да се прави това за дълъг период от време .

Лесно е да си стилен и елегантен ! Заповядайте да направим заедно консултация Личен стил . Чрез нея ще научите всичко за своя индивидуален стил , ще придобиете умението да го следвате и да пестите пари , време , нерви , усилия да се обличате винаги елегантно и най-вече да се харесвате и правите отлично впечатление !