Всяка дама има свой стил и когато я погледна , почти винаги успявам да определя неговия типаж . Много често давам своите съвети , разбира се когато са поискани за подобряване или промяна в него . Уважавам стила на всяка жена , независимо дали ми харесва или не , дали е моя клиентка или не . Ето защо тук ще ви запозная с капаните , които могат да ни изиграят лоша “шега” , когато заявяваме себе си чрез своя стил . Ето ги последователно , а вие се открийте !

1.Класически стил Дамите , които го харесват и използват , имат предпочитания към пропорционални , симетрични , монохромни , елегантни детайли в своите дрехи и аксесоари . Изчистените и по – скоро строги кройки и цветове говорят за тях всекидневно . Експериментите могат да бъдат с нещо модерно , различно . Капанът тук е , че ако се използват принтове с големи геометрии , цветя , абстракции – това ще ги обезличи , ще ги опрости . Пример за това може да са тези снимки от аутфити на прекрасната Даян Кийтън . Класиката няма нужда да се украсява допълнително .

2.Натурален / ежедневен / стил . Представителките на този стил го асоциират с природата , естествената чистота и простота , свежест , уют . Това обаче не е обикновена , а изискана простота . За този стил , капана е стремежът към естественост да не излезе извън контрол в полето на прекалената небрежност . О , и да , използвайте грим – задължително , разбира се съобразен със случая . Например известната модна блогърка Оливия Палермо . Разликата е в “неподдържаната” и “поддържаната” небрежност .

3. Романтичен стил На този стил подхождат нежната с цветя и цветове гама , фееричните и дантелени материи , солеи и клош поли , блузи с нежни набори . Всичко , което подчертава нежната женственост – декоративните детайли , оттенъци и украшения . Капана на този типаж е да не се достигне до лекомислен , леко глуповат , инфантилен или сладникав вид . Баланса се постига с комбинирането на малко класически детайли с романтичен превес . Тук примера ми е за типичния романтичен стил на американската актриса и певица Еми Росъм и двете визии с премерен и попретрупан с романтични детайли ансамбъл на моделката .

4. Спортен стил Тук акцента е поставен на динамиката , подвижността , енергията , решимостта , активността на изгледа . Всички дрехи , които изразяват тези акценти са подходящи ако харесвате и искате да носите спортния стил . Капанът тук е , ако елементите на романтичния стил се намесват по- категорично , защото меко казано не изглеждат добре .

5. Екстравагантен / драматичен / стил . Тук основното е че всичко е “малко много ” и като че ли целта е личността да бъде забелязана от всички . Той излъчва винаги театралност , има в повече детайли , забелязващи се отдалеч украшения и закачливи елементи . Капанът тук е да не се бяга съзнателно от тази “прекаленост ” , а да се подхожда с изящност към нея . Няма по – подходящ пример за този стил от прекрасната актриса Сара Джесика Паркър и нейната героиня Кари Брадшоу . Достойна е за обожание , нали ?

Изображения Pinterest .