Настъпващата есен е чудесен повод да се пренареди гардероба .Още повече , че един , два часа насаме със себе си и чаша кафе , чай или вино ще ви се отрази несъмнено добре .

И така започваме…

Всеки гардероб има поне тези 4 зони:

  • Дрехи , които носим непрекъснато
  • Дрехи за специален повод
  • Дрехи със сантиментална стойност
  • Дрехи за случай че отслабнем /напълнеем/ или просто ни е жал да изхвърлим.

Първа стъпка – ако не сте обособили тези 4 зони , направете го .Така ще избистрите фокуса си към желания гардероб .Ще отсеете износените , втръсналите , изживелите времето си дрехи .По – добре няколко броя и полу-празен гардероб , отколкото претъпкан и нежелан .

Ако някои от дрехите ви са достатъчно запазени , но по някаква причина не ги носите , не се одобрявате или ги купихте в емоционален момент , може да ги подарите на приятелка , сестра , роднина , съседката . Сигурна съм че имате такава възможност , ако сте забелязали одобрителните им думи или погледи точно за тези дрехи .

Ако не – дарете ги . Едно добро дело , за което вече има достатъчно начини и информация в интернет пространството.

А защо не и да ги продадете ? Разбира се цената ще е два или три пъти по – ниска , но ще ви остане удоволствието , че сте зарадвали някой и сте спестили за себе си .

Дрехите за специален повод са тези , които безвъзвратно остаряват в гардероба с този “етикет” . Тях може да носите и в ежедневието чрез различно съчетаване и нестандартен подход .Разбира се не може да се носи вечерна рокля или пола с пайети на кино , детската площадка или в кварталния магазин . Смесете стиловете – това винаги е печеливша комбинация . Но помнете – никога не купувайте дреха за която знаете че ще облечете точно един път или точно за един повод .Ако вече имате такава , посъветвайте се с добър шивач или мен – винаги има алтернатива за нова визия за специалната дреха .

Дрехите със сантиментална стойностса като старите снимки – прибрани , залежали , носталгични и …. стари . Всичко е само в нашето съзнание – един “пленен” спомен от миналото . Освободете се . Оставете само чувството и образа . Махнете дрехата и освободете място за хубави спомени с нови дрехи .Направете го без угризения !

Дрехите за случай че отслабнем или напълнеем или за всеки случай .Не , не , не – твърдо – не!Такива случаи са твърде далечни , малко вероятни и много обременяващи съзнанието ни . Носят само неудовлетвореност от настоящето . Е , някой ще каже – стимул . Да , но само един брой в целия гардероб .Всичко останало е излишно. И не забравяйте , че само действието е сигурен стимул .

Ако желаете , направете необходимото с любов към себе си .

Успех !