Роклята е израз на женската сила , тайното оръжие на нежната половина на света , магическата пръчица за завоюване на мъжките сърца и балсама за женските емоционални моменти .Една добре подбрана рокля може да те направи по-уверена , по -красива , по-елегантна , по-чувствена , по-успешна и във всички случаи по – по – най -жена.

Ето някои модели рокли които освен всичко изброено горе ще те направят по -елегантна и финна .

Рокля с V – образно деколте. Този модел визуално издължава шията и създава усещане за по-тесен гръден кош , дава височина на фигурата и е подходяща както за по-закръглени , така и за по-ниски дами , като тушира малките недостатъци в тези посоки.

Рокля с прихлупване и колан в кръста . Един от най-женствените модели , който е лансиран от Даян фон Фюрстенберг и до днес е модерен , удобен и елегантен . Тя има уникалното свойство да създава и подчертава по красив начин талията , да прикрива по-пищните бедра и дори да изтънява визуалнo линията на ръцете. Меките наклонени гънки на полата създават за всяка жена така съкровенната фигура на “пясъчен часовник”.

Рокля – риза . Свободна, удобна, уютна и дори помага една жена да отслабне визуално. Може да се разчупи стила с модела на ризи-тениски, събрани на кръста или на рокля от деним със или без ръкави , съчетана с класическата бяла риза .

Рокля А -силует с 3/4 или дълги ръкави .Тези елементи могат да бъдат съчетани в една рокля или да са самостоятелни в няколко различни , но винаги са точното попадение за елегантност и класика . Три-четвърти ръкава визуално прави елегантна всяка жена, привличайки вниманието към зоната на ръката под лакътя и изграждайки красива линия на раменете. Добре е както за зимни, така и за летни рокли. Всеки дълъг ръкав ще скрие проблемните зони по ръцете и ще подчертае красотата на китките . Днес така нареченият “епископски” ръкав е добре дошъл в модата – свободен по цялата дължина или завършващ в красив ,тесен маншет.

Дълга рокля . Скрива всичко, което трябва да се скрие, както и прави фигурата по-висока и по- слаба. Тази рокля създава хармоничен силует и  носи голямо удобство в ежедневието .Особено атрактивни са роклите -кафтани , които много добре се съчетават с дънки , прави или А- силует панталони и обувки или боти на висок ток.

Каквато и рокля да изберете момичета , знайте , че тя ще бъде винаги ваш верен съюзник в ежедневието или в специалните моменти .

Изображения Pinterest