Вероятно няма жена, която да не иска да бъде ако не красавица, то поне чаровна и стилна всеки ден , навсякъде. Струва си да положите усилия, за да направите външния си вид сияен, запомнящ се, да се чувствате уверена и успешна.

Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите „вашия“ фризьор. Ако имате такъв специалист – чудeсно, ако не, трябва да се опитате да го намерите. Стилната прическа е най-важният компонент на визията ви и едно от първите неща , които околните забелязват във вас.

Що се отнася до грима, обърнете достатъчно добро внимание. Лекия ежедневен грим ще помогне на очите ви да заблестят, кожата ви да изглежда млада и поддържана. А ако имате нужда от специални техники за гримиране по повод специално събитие, то използвайтеотново услугите на специалист -гримьор.

Когато се грижите сама за себе си е важно да не допускате една от следните основни грешки:

 • Липса на хидратация.  Ако забравите да подготвите кожата си, тогава гримът едва ли ще изглежда равен. Ето защо, трябва да запомните, първо хидратирате, след това гримирате.
 • Твърде дебел слой пудра ще направи лицето да изглежда като маска. Освен това пудрата е изключително неблагоприятна и подчертава бръчките. Изберете насипни, полупрозрачни пудри, които не прилягат в плътен слой, а създават безтегловен воал.
 • Плътна основа.  Опитвайки се да прикрият несъвършенствата, жените често избират твърде плътна основа. И това, както в случая с пудрата, само подчертава неравномерността на контура на лицето. Изберете леки текстури и се опитайте да смесите колкото е възможно повече с помощта на гъба.
 • Грешен избор на руж.  Ружът, който е твърде ярък или тъмен, ще направи лицето ви да изглежда по-старо. Препоръчително е да изберете естествени тонове – праскова, бледо розово.
 • Линиите.  Опитвайки се да нарисуват ясни линии, жените несъзнателно подчертават наличието на малки бръчки в ъглите на очите и други промени, свързани с възрастта. По-добре е да нарисувате линии с молив и добре да преливате със разнасяне в светлосянка. И никога не пропускайте долния клепач, той само ще подчертае наличието на бръчки и “синини” под очите.
 • Матовото червило  ще изглежда чудесно само на перфектни устни. Ако кожата е суха, напукана и има така наречените бръчки, тогава е по-добре да откажете матовите червила.

Съветите на стилиста

Ако изберете грешни дрехи, то никакъв грим няма да ви спаси. Облеклото може да се подмлади и може да състари.

 • Използвайте щампи , но е хубаво да дадете предпочитание на геометрията и необичайните шарки, докато флоралните шарки с големи елементи трябва да се избягват. В този случай не е необходимо да се изключват рисунки с малки елементи.
 • Добавете малко яркост . Неутралните тонове и ахроматичните гами са добри, но не забравяйте за ярките цветове. Нека бъде малък ярък акцент, например чанта или шал.
 • По-малко черно. По-добре елементите на долната част на облеклото да са черни, тоест панталони или поли, а не блузи и якета. Като заместители на черното можете да използвате тъмно синьо, шоколадово, бордо и други наситени тъмни тонове.
 • Фокусирайте се върху силуета.  Опитайте се да поддържате своя ансамбъл в пропорция. Насочете погледа върху линията на талията. Например с колан.
 • Не забравяйте за аксесоарите . Те могат да “направят” вашата визия, дори ако основните елементи са основни и скучни. Но не се увличайте с количеството. Нека има малко допълнения, но те трябва да са с високо качество и стил.

Източик : Glamiss, снимки : Pinterest