Това съчетаване винаги има голямо значение , защото играе водеща роля в образа , който изграждаме и показваме своя стил . Широко разпространено е мнението , че обувките за предпочитане е да са в неутралните , но и в същото време скучни цветове на черното , кафявото , сивото , бялото . Причината за него е , че подхождат на всички цветове в дрехите . Разбира се не е погрешно и няма да спрем да купуваме и обуваме обувки в тези цветове , но ще ги съчетаваме по по – интересен начин . Време е да престанем да изглеждаме скучни и еднообразни . Време е да разчупим образа си и да избираме по – ярки цветове . Както в съчетаването на цветовете в дрехите , така и тук има няколко основни правила – препоръки за помощ и улеснение!

1.Не обувайте черни обувки със светли , пастелни цветове на дрехите ! Изберете за тях цвят бронз или мед .

2.Ако обувките ви са много по – светли от дрехите , също не е добре. За да виждат околните вас , а не обувките , изберете ги с един или два оттенъка по – тъмни .

3. За да изглеждат краката ви по – стройни – избирайте цвета на обувките в тон с чорапогащника или панталона .

4. С топлите тонове на цветовата палитра в дрехите ви обувайте златисти обувки , а със студената – сребристи .

И най – важното правило е : Цвета на обувките да съответства с основния / доминиращия / в облеклото ви цвят .

И сега да разгледаме нагледно как можем да съчетаваме по цвят обувки и дрехи . Белия цвят най – добре се съчетава с морското синьо и със всички светли и ярки цветове . Принадлежи най – вече на сватбения стил , но ако ви харесва го използвайте смело .

Кафявия цвят е също универсален , съчетавайте със всички цветове , но избягвайте с черния .

Червения цвят е много подходящ за съчетаване с черни , бели , сини , сиви и зелени / но не и тревисто – зелени / цветове на дрехите .

Особено удачни и красиви са обувките с цвят “телесен “или т.н. “Nude”. Може да ги съчетавате с всички цветове .

Ярките цветове са прекрасни с всичко . Експериментирайте , наслаждавайте се и се забавлявайте . Лятото предстои и ще ни донесе много желания за настроение и цвят !

Изображения Pinterest .