Както знаете, ежедневният стил е много гъвкав и се прилага чудесно за зимния сезон. Позволява ви да се обличате просто, удобно и стилно – точно това, за което мечтаят повечето жени. Предлагам ви да разберете какви ежедневни тоалети могат да бъдат създадени и как да го направите правилно, като използвате примера на изображения от немския стилист Ула (@ blog4over40).

Основното, което трябва да Ви води, това е създаването на Вашия конструктор на гардероба.

А как се създава той ? За да бъде всяка визия успешна, трябва да следвате само няколко прости правила/те ще са Вашия конструктор/. Спокойни цветове. Деликатните спокойни нюанси като бяло, бежово, светло розово или синьо са най-добрият вариант за зрели дами. Те помагат за връщане на момичешка женственост, освежават лицето и, плюс всичко, вървят добре един с друг. Класически кройки . Ако се отървете от остарелите стилове и се облечете в класически кройки, шансовете за успех ще бъдат значително по-високи. Основните прави или свободни кройки подхождат на абсолютно всички и изглеждат стилно във всяка комбинация. Съчетавайте с колан за визуално подчертаване на талията или с горна по-къса част. Съвместимост. Важно е да се научите как да съставяте гардероба си, така че всички неща по някакъв начин да се съчетават едно с друго и визията ви да няма усещането, че е „извадена от контекста“. Минимализмът  в този случай ще бъде истинско спасение. Дрехите без декорация са много по-лесни за комбиниране и приспособяване за всеки повод.

Как да съчетаем красотата и топлината?

През зимата основната задача е компетентно да комбинирате елегантност и топлина, за да не пропуснете нито едното, нито другото. Има няколко стилни трика за това. Наслояването  отдавна се използва от всички стилисти. Това е чудесен начин да се стоплите и да изглеждате впечатляващо в същото време. За да не изглеждате като зеле, е прието да се комбинират дрехи с различна дължина от по-големи до по-малки. Стилно пухено яке. Несъмнено горните дрехи ще бъдат основната покупка в подготовката за зимния сезон. Пухеното яке е универсален елемент на женския гардероб, стои добре върху всяко облекло. Важно е да не сбъркате с избора на пухено яке! Придържайте се към следните фактори:

  • Обемна и свободна кройка
  • Дължина малко под коляното
  • Неутрален цвят
  • Наличието на качулка или шапка
  • Приляга към фигурата

Основните тенденции са: За дамите над 50 години е важно да са в крак с времето и да се обличат в съответствие с тенденциите. Разбира се, не всички са подходящи за тях, но ето няколко от тези, които определено си струва да опитате. Нестандартните форми  определено ще намерят място във вашия гардероб. Това важи особено за връхните дрехи. Пухени якета и якета със сложна геометрия ще направят визията ви по-интересна без излишни аксесоари или крещящи цветове. Обемни шалове, които определено ще ви бъдат полезни тази зима, можете да намерите във всеки масов магазин. Дълъг широк шал може да спаси образа на неуспешно пухено яке, да направи това стилно и интересно.Челси  е топ обувката на годината според много стилисти. Първоначално те бяха замислени като есенни обувки , но дизайнерите пренесоха модела и в ботушите.

Как да избегнем грешки в есенно-зимния външен вид?

Модата е субективна и креативна, но все още има някои табута, ето някои от тях:

  1. Не повече от три цвята в едно изображение, в противен случай ще се окаже твърде цветно и претоварено. Имайте предвид, че концепцията за цвят и нюанс е различна! Например, циан /морско- зелен/ и светло синьо са различни нюанси на един и същи цвят.
  2. Не забравяйте за портретната зона / дали цвета е от Вашата цветова палитра на Вашия цветови сезон/, както правят много дами, в преследване само на стилно облекло.
  3. Твърдо „не“ на репликите и фалшификати на марки, те само правят изображението по-евтино. В случаите , когато избирате дрехи от популярни марки следете материята на дрехите да е с колкото се може по-високо качество!

Изображения : @ blog4over40