Имате нужда от вдъхновение за облекло си ?

В доброто облекло най-важното нещо е цветът. Ако искате вашето облекло да изглежда модерно, трябва да следите внимателно тенденциите.
Въпреки студеното време навън, все още можете да се забавлявате с модата и да изглеждате невероятно всеки ден. Но как точно да носите зимните слоеве, така че да изглеждат добре към вашата визия? Само защото носите нещо небрежно и удобно, не означава, че тоалетът ви не може да изглежда и шик. Понякога носенето на вашите стандартни основни, ежедневни неща може да бъде наистина стилно.
Ежедневният, непретенциозен, комфортен, удобен стил, наричаме casual.

Какво е Casual Style?

Casual означава свободен, неформален, спокоен. Ежедневните дрехи се отличават от другите дрескодове със свободни и удобни стилове. Добре е да го носите през деня. В този стил доминират класически дънки, семпли дълги ръкави и пуловери, на крачолите – кецове, маратонки или боти с равна подметка.
Casual е удобен семпъл силует, който можете да носите в свободното си време извън офиса. Този стил е много практичен, подходящ е за ежедневно носене, но в същото време има известна степен на елегантност, за да отидете например на вечеря с приятели.

Какво тогава е Smart Casual?

Стилът smart-casual е идеален за работния ден, съчетавайки официалното облекло със спокойни, ежедневни дрехи. Трябва да откриете своята златна среда, за да съставите интелигентни ежедневни бизнес визии. Визията трябва да е спокойна, но в същото време с известна степен на елегантност.
Не на последно място smart casual означава стил или дрехи, които можете до носите повече от веднъж, защото те се съчетават с останалите дрехи от вашия гардероб.
С течение на времето вашето отношението към покупката на облекло, също става smart, защото мислите дали конкретната дреха ви е необходима наистина или чисто емоционално искате да си я купите веднага. Замисляте се дали тази блуза или този пуловер ще се съчетае с другите дрехи, които имате.
Пазарувайки и обличайки се умно ние не помагаме само на собствения си гардероб и стил, но и на планетата, в която живеем, защото текстилът е не по-малко вреден за Земята от пластмасата. 

Източник :HVA, снимки : Pinterest