В днешно време живеем в свят, който спокойно можем да наречем- “свят на модата”, в който всеки ден модните тенденции се променят. Така например днес едно нещо може да е модерно, но на утрешния ден да го наричат вехто и старомодно. Ако се стремим постоянно да се придържаме към модата – няма да успеем, това е ясно, но дамите с добър нюх към модата винаги ще разчитат на дрехи неизлизащи от мода!

Чрез избирането на лаконични и прости неща, ние поставяме основата, върху която ще изградим нашия външен вид. Затова трябва гардеробът ви да следва тенденцията- 60% базови дрехи, 35% ситуационни дрехи и 5% модни дрехи и така никога няма да отворите гардероба си с изказването- “пълен гардероб, а нямам какво да облека”.
Ето и кои са дрехите, които никога не излизат от мода.

Овърсайз плетен пуловер . Какво е есента без плетен пуловер ? Той топли и същевременно е незаменива връхна дреха през прохладните есенни сутрини и вечери. Овърсайз формата се превърна в постоянно присъствие в гардероба на съвременната жена , не само в младежка възраст , но и в по-зряла. Един вид класика в модата и възрастта . Овърсайз размера е подходящ за всички типове фигури , като магичното му въздействие е да “запълва” слабите фигури или да “отнема”част от извивките на по- закръглените . В пастелни нюанси е подходящ за дамите на средна възраст , а в по- ярките и контрастни цветове за смелите дами.

Широките панталони тип “палацо “. Някои от дамите не възприемат този модел панталони , може би защото ги считат за екстравагантни или пък си мислят , че не са за тяхната фигура . Напротив на тези мнения , аз считам , че те са универсални и препоръчвам на всяка дама да има поне един такъв чифт в своя гарадероб . Самата кройка на “палацо” панталона издължава фигурата , подчертава талията в най-тясната й част и прасците /двете достойнства , които всяка дама има /.

Полите с дължина с дължина “миди” . Миди полите са не само актуални, но и подходящи за всяка възраст. Покриват проблемните зони, показват красиви глезени и така удължават силуета и създават красиви пропорции. Класа!

Класическото сако в удължен вариант и в цвят “camel”‘. Ако класиката има няколко символа , то единия от тях е точно това сако. Успешно се съчетава с елегантен панталон , дънки , права или разкроена пола . Завършва класическата , спортната или дори “бохо” визията ! Какво да кажа повече , освен – Не лишавайте гардероба си от него !

Дънки и /или бяла риза . Правите дънки са класика в стила на всяка една жена . Краката в тях не са стегнати, така че не разкриват всичките си тайни. В същото време те не добавят недостатъци (с изключение на възможността за скъсяване на вече къси крака). На дамите в средна възраст такива дънки изглеждат не по-лошо, отколкото на 20-30 годишните момичета. Бялата/екрю ризата за мен е важна базова част на дамския гардероб . Дори и ако не знаете какво да облечете , а сложите към полата или панталона , дънките си нея , ще бъдете винаги елегантни!

Снимки : Pinterest и Икона стиля