В модната индустрия често се срещат заети чужди думи, което понякога усложнява понятията ни и не винаги е ясно за какво се говори. Думата “monodrob” е образувана от две английски думи “mono” (едно) и “drob” (гардероб). Ключът към тази цветова стратегия е хармоничната комбинация от цветове и лекота на използването им. Ако се чувствате уверени в дрехите със семпла кройка и основни цветове, тогава „цветната тишина“ на монокапсулата е точно за вас. Палитрата включва базови цветове, които се съчетават добре един с друг, като: сиво, бежово, черно, бяло, тъмносиньо, бордо и каки. Комбинацията от тези цветове спестява време и прави възможно бързото комбиране. Добавят се ярки акценти под формата на обувки и чанти с благородни цветове.

В допълнение към цвета, трябва да обърнете внимание на кройката на дрехите. Тя трябва да бъде семпла, с точното й прилягане към тялото. Казано по-просто, създавате капсула, в която всичко се съчетава, докато цветовата палитра е много сдържана, което прави задачата да комбинирате много по-лесна.

Можете да създадете подобна цветова “тишина”, като използвате нюанси от същия цвят, черно-бели неща, смесени със сиво, или като комбинирате два от трите си най-любими нюанса. По този начин решеният проблем с цветовата палитра прави живота много по-лесен, не е нужно всеки ден да си мислите какво да носите. Предимствата на “monodrop” са, че е отличен фон за аксесоари и е идеален за тези, които обичат сбитостта и сдържаността на цветовете. Според специалистите монодропът работи най-добре, когато има някакъв акцент, например върху формата или контраста на текстурите.

Снимки :Pinterest
Източник MarFashion