Обикновено свързваме есента с облачни кратки дни, дъжд и вятър. Дни като този предизвикват мисли за удобен стол или диван, горещ чай и книга или филм. Въпреки това, много често в дъждовен ден не искаме да се откажем от разходките с кучето, пътуванията до работа и пазаруване. В галерията ще ви покажа, че дори в най -сивия, най – мрачния ден ние можем да се чувстваме комфортно и щастливо. Можем да живеем цветно. И няма да се налага да се откажем се и от разходки в гората в дъждовен ден. Ето 5 неща, които ще ви бъдат полезни при дъжд и ще улеснят ежедневието ви.

Чадър или наметало, пелерина? Не всички обичаме чадъри. Не ни е неудобно да държим дамска чанта в една ръка и в другата – чадър , често ги забравяме тук и там. Ето защо си струва в този случай може да насочим вниманието си към заместители- наметало или пелерина. Ако искаме да се чувстваме комфортно и не ни е необходим чадър, можем да изберем палто с качулка от полиуретан , който е много удобен като материя . В същото време тези палта са красиви и цветни. Ако искате да изглеждате елегантно, може и е модерно да си купите палто от импрегниран памук, който е водоустойчив. Този плат предотвратява абсорбиране на водни капчици в материала, обаче не е подходящ за силните дъждове .

Гумените ботуши Те могат да станат незаменна част от вашия есенен образ . С рокля , пола или панталон са еднакво подходящи , особено , когато са направени със женствен дизайн . Така наречения “Уелингтън “модел е особено популярен като тренд по модните подиуми и в колекциите на известните марки . Дори да престане да вали , на улицата или в парка остават локви . Ботушите Уелингтън не трябва да са скучни . Може да изберете тези с дебела подметка , катарами или с цветя. Изберете къси ботуши или ботуши до коляното според дрехите с които сте облечени .

Пола -панталон или къси панталони вместо дългите такива

В дъждовен ден оставете дългите и широки панталони в гардероба. На разходка изберете пола – панталон или тип “кюлоти” , или вълнени къси панталонки. Те ще ви стоплят и са много удобни. Вместо панталони, можете да изберете цветни чорапогащи и мини-пола към тях. . Можете да изберете цветни, шарени или елегантни, плътни цветове. Те ще изглеждат страхотно с пола с цепка или с къси панталонки. Грубите боти , тип “военни” отново са на мода. Изборът е огромен и много подходящ за младежка визия .

Водонепромокаема чанта

Ако не пътувате с кола и носите документи и книги на работа или в университета, помислете за водоустойчива чанта. Ако просто отивате на разходка, поставете ключовете и документите си в малка такава , която може да носите на кръста .

Шапка за дъжд Ако не харесвате качулките и освен това искате визията ви да бъде стилна , да ви е топло, дайте предпочитание на водоустойчивата шапка. Може да е направена от плат или тънък полиуретан , а особено красива е тази изработена от плат с лъскаво покритие . Особено шик изглеждат и забрадките . Те ще ви придадат френски чар.

Изображения : Pinterest , Школа шопинга