Червеното е цветът на властта, лукса, опасността и страстта. То символизира, както целомъдрието (одеянията на духовенството), така и на царствеността.Червеното говори за увереност, утвърждава позицията на този, който го носи!

Когато искате да сте забележими, да бъдете център, да обединявате по елегантен начин, изберете червеното. Но тук има една голяма „тайна”, и тя е: когато познавате себе си, своя стил, своя светоглед , то знаете как да изберете червеното във визията си най-добре, и така да изглеждате като съвършената стилна, елегантана и запомняща се дама!

Червеното в най-чистата му форма не е толкова често срещано явление в гардеробите, защото е твърде напористо, дори взискателно към фигурата и външния вид. Малко дами могат да си позволят да го носят, но които го направят с финес и проявено чувство за стил, винаги завладяват по прекрасен начин сърцата на околните.

В повечето случаи червеното присъства в дрехите дозирано, като съставна част на флорални и карирани шарки, райе и други многоцветни щампи. Преплетено с други цветове, червеното сякаш губи  агресивнияси компонент и придобива ново значение. Когато комбинирате с някакъв друг, но подходящ  цвят дреха или аксесоар във визията си , то успеха ви ще е гарантиран и придружен с овации.

Кои нюанси да изберете като най-подходящи ?

Червеното принадлежи към цветовете-усилватели. дИменно на това свойство на червеното дължим присъствието в съвременната култура на фаталния образ на жена в червена рокля! Важно е да се разбере, че въпросът тук не е толкова в червения цвят като такъв, а в елегантната симбиоза личност-червен цвят.

Красотата на една ярка, елегантна жена в червено ще се възприема още по-ярко, ако е подсилена с дрехи, аксесоари или дори поставена на червен фон и обратно – една непривлекателна жена ще изглежда още по-малко привлекателна или интересна в червени дрехи. Това е силен цвят, който сам избира подходящата за него дама!

ЧЕРВЕНО + АХРОМАТИЧНИ ЦВЕТОВЕ( ЧЕРНО, БЯЛО, СИВО )

Червеното и черното в повечето случаи се свързват с елегантност, придружена със строга официалност. Друго определение, което често се приписва на тази комбинация, е „печеливша“, но заедно с класиката, комбинацията  на червено и черно е и в националните  костюми и има дори известна театралност на образите.

Границата между елегантно облекло и „секретарски костюм“ или рокля на оперна дива е много забележима! Ето защо, ако искате много тази комбинация, има няколко характерни детайла, на които трябва да обърнете внимание, когато създавате комплекти  в червено и черно:

  • Червеното е цвят подчертаващ характеристиките на човек, а черното е контрастен усилвател на други цветове. Не всеки външен вид може да издържи два усилвателя в едно тоалет. Когато съставяте такъв комплект, струва си да се погледнете критично в огледалото и да отговорите на въпроса: „моят външен вид и фигура отговарят ли на такива контрастни цветове?“
  • В тоалета е по-добре червеното и черното да са представени в големи цветни блокове, например: черен панталон и пуловер + червено палто или червена рокля и чанта + черен тренч и обувки. Колкото по-малко е редуването на червено и черно в изображението – пола с червени и черни волани или червено сако с черна апликация – толкова по-малко визията ще се насочи към театралния или националния костюм.

Червено-белите са съвсем друга история. Въпреки факта, че тази комбинация има и сексуална конотация, тя е по-слабо изразена поради „целомъдрието“ на бялото. Червено и бяло е класически морски стил, лек, секси с pin-up привкус. Бялото омекотява агресивността и сексуалността на червеното, така че тази комбинация е подходяща за почти всички жени,

Червеното и сивото са мястото, където се крие истинската елегантност. Когато избирате тази комбинация, трябва да обърнете внимание на лекотата на сивото и червеното. По-добре е комплектът да се състои от еднакви по светлост нюанси.

ЧЕРВЕНО + РОЗОВО, ФУКСИЯ

В този случай най-успешните комбинации се формират, ако комбинирате червеното с нюанси на собствената му гама, които са различни по лекота. Алено червено ще се съчетае добре с тъмно малиново или бордо, както и розово без примес на синьо, коралово червено със сьомга и др. Ако разгледаме комбинации с нюанси на червено, които имат синьо в състава си, тогава комбинациите от червено + фуксия и червено + амарант изглеждат най-добре, особено ако се прилага техниката на цветния блок.

ЧЕРВЕНО + ЖЪЛТО, ОРАНЖЕВО, ЗЛАТНО

Червено, оранжево и жълто – техните комбинации най-често са успешни и разбираеми за окото, но не всяка дама може да се справи по елегантен начин с такава ярка цветна експлозия в една визия. Ако изберете такива ансамбли, тогава околната среда – мястото и ситуацията трябва напълно да съответстват на яркостта на облеклото.
В небрежен градски стил тази комбинация е малко вероятно да е подходяща, но може да се използва за вечерни рокли и елегантни коктейлни рокли.

ЧЕРВЕНО + ЗЕЛЕНО

Чували ли сте фразата, че само французите могат да се съчетават червено и зелено в едно облекло по елегантен начин ? В тези думи има известна истина, защото ансамбълът от зелено и червено, както и червено и черно, носи печата на театралността и националните костюми на различни народи по света.
Освен това зеленото е цветът на спокойствието, червеното е страстта, което често дава много противоречиви резултати. Червеното в дует с топли нюанси на зелено – цветът на младата зеленина, маслина, каки, създава динамично, “неспокойно” послание, което е по-подходящо за младежко и спортно облекло.

ЧЕРВЕНО + СИНЬО, ЦИАН

Лед и огън – така можете да характеризирате една от най-хармоничните комбинации от хроматични цветове! Заедно те създават изненадващо красиви и добре възприемани комбинации от благородните кралско синьо + червено, до по-спокойни – тъмна сьомга + пастелно синьо.
Нюансите на синьото от бизнес палитрата леко изглаждат увереността дори на най-яркото червено, което от своя страна придава динамика на спокойното синьо. Избирайки тази комбинация, трябва да се ръководите от вашия тип цвят и да изберете нюанса, който най-добре подчертава естествената красота на цвета на кожата, косата и очите.

ЧЕРВЕНО + ЛИЛАВО

Друга почти мистична комбинация, която е по-характерна повече за вечерни рокли, отколкото за ежедневни градски визии. Често комбинация от червено и лилаво може да се види в тоалети, изградени на принципа на “color block”.

ЧЕРВЕНО + КАФЯВО, ПЯСЪЧНО, БЕЖОВО

Кафявият цвят е разнообразен и сложен. В състава му може да преобладава студен или топъл компонент и от това ще зависи успехът на комбинацията от червени и кафяви цветове. Колкото по-топло и светло е кафявото, толкова по-ясно се виждат червените или оранжевите нотки в него и по-хармонично се комбинира с тоновете на червеното. Глухите, студени нюанси на кафяво изглеждат мрачни и тревожни дори с най-яркото и светло червено. Що се отнася до бежовите и пясъчните тонове, те, подобно на нюансите на сивото, хармонират меко с червеното.

Дами, в заключение моята препоръка е:

Наслаждавайте се на прекрасния червен цвят във всичките му нюанси, контрасти, яркости и

го подбирайте с тях само в синхрон с вашата външност – цвят на кожата, очите, косата!

Най-добре това ще разберете чрез изследване в консултацията Цветови анализ!
А аз съм насреща да я проведем заедно!

Тази статия е написана по покана на Великолепната жена

Изображения: Pinterest