Дами, всяка от нас  независимо от професията, възрастта, социалния статус и хобитата си е жена, която се интересува от модните тенденции, от насоките на дизайнерите, от новите визии, които може да вземе за себе си/ или поне части от тях/.

Ето защо когато се „движим в крак с времето” и сме осведомени за новостите във визията на съвременната динамична, заета, имаща отношение към външния си вид жена, имаме усещането за пълноценност в себе си.

Тази статия е написана по покана на Великолепната жена и е за всички вас, великолепни жени!

Основната нишка на посланията на модните дизайнери, властваща по модните подиуми тази година е носталгията по спокойните времена на 90-те години, когато хората не бяха толкова зависими от технологиите, стреса в ежедневието беше умерен, децата спокойно играеха на улиците /а не в застой пред компютрите или телефоните/, майките имаха повече свободно време за себе си и желание да показват женствеността си всеки ден.

Другата нишка – послание, е за забавление и екстравагантност /в доза, която е приемлива за всеки/. Все пак загърбихме ограниченията на годините в пандемия! Затова тенденциите на зимния и предстоящите сезони са и в насока ОТТ /Over The Top/.

Чантите стават по- големи, цветовете също по-забележими, а паетите и блясъка навлизат в ежедневната визия.

Ето и основните модни направления:

Лаконичността на 90-те години

Всичко в ежедневната визия е в изчистен вид – опростени рокли и поли, още по-опростени тениски, кройки панталони с ниска талия и никакъв грим. За разлика от спортния стил или, например, блясъка, които периодично излизат от модния дневен ред, минимализмът в облеклото остава актуален независимо от сезона. Изчистени линии, неутрална цветова палитра, сдържаност и елегантност са синоним на новия лукс, за който слушаме толкова много напоследък и който става все по-труден за намиране в свят, вдъхновен от 2000ната година.

Овърсайз дрехите

Приложени в разумни обеми, широките дрехи отново са на мода. И ако тенденцията към подобни силуети преди беше балансирана от по-вталена кройка, то през сезон есен-зима 2022-2023 ще намерите ангажимент към оувърсайз визията от главата до петите.

ACNE Studios предложи овърсайз якета в съчетание с груби ботуши. 

Овърсайз сакото, често стилизирано като къса рокля, също се превърна в основен елемент в колекциите на Louis Vuitton, Dolce & Gabbana, Lemaire и Versace.

Кои са най-лесните неща за добавяне към гардероба ви? Опитайте чифт широки дънки с висока талия и голям блейзър.

Също така трябва да имате палто овърсайз. В цвят и материя по ваш вкус.

Позволете си да почувствате свободата!

Яке тип „Бомбър”

Докато много дами са добре запознати с комбинацията от бомбър яке и дънки, този сезон бомбър якетата се носят с по-необичайни елементи като дантелени поли и обувки на ток.

Бизнес  визии

Годината ще отбележи дългоочакваното завръщане на бизнес облеклото, като дизайнерите съчетават елегантен минимализъм с женствени поли и костюми, вдъхновени от 90-те години. Костюмът е идеалният избор, ако искате да се чувствате уверени и изискани – независимо дали е за офиса, за вечеря след работа и за вечерно събитие

Тениска и потник

В ежедневното облекло, дори и в деловия стил усещането с тях е за свобода, удобство, лежерност докосващи нежно женското тяло. Съчетавайте свободно в овърсайз или „ body fit” стил. А цветовете подбирайте спрямо вашия цветотип.

Щампи

Леопард

Леопардът като щампа се открои, тъй като се върна на върха на популярността си след дълго време на заден план. Има различни мащаби и цветове на леопарда: дизайнерите показаха, че този принт може да се използва по различни начини, така че той стана универсален от тяхна гледна точка.

Каре

Беше въпрос на време карето като класическа щампа да се завърне. Разбира се в колекциите и предложенията за 2023г. то може да се използва в различни съчетания и вариации. Особено актуални са съчетанията на два типа каре – по цвят или големина на квадратите. Можете да го включите, както в деловата си визия, така и в ежедневието за отдих и почивка.

Материи и текстури

Кожа

Този сезон кожените изделия са не само връхни дрехи, но и рокли, поли, ризи и панталони.

Плетива от трико, памук или вълна

Каквито и да са вашите предпочитания, жилетки, рокли, пуловери, те ще привличт вниманието като модерна нотка, ще топлят телата ви през зимата и пролетта, а през лятото ажурните плетки могат да ги покриват красиво и дискретно.

Паети, кристали, камъни като акценти

Вече можете да блеснете не само за празниците, но и гордо да носите пайети, кристали, въобще блясък в ежедневния си гардероб за цялата 2023г. през всичките й сезони.

Големи чанти

Удобството, функционалността в ежедневието на работещата или в майчинство жена са на първо място. Може да ги подберете в класически модел, ярък цвят или футуристична форма.

Дами, вместо заключение се обръщам към вас с един съвет :

Винаги бъдете себе си!

Подбирайте с внимание и любов всеки детайл от вашата визия,

защото тя ще бъде посланието, с което заявявате себе си пред света!

Понякога модата е лош съветник, когато нейните препоръки не съответстват на вашата фигура, възраст, професия, социален статус. В много отношения модата на 2023г. се връща към корените си – семпъл костюм, пола, феерична или обгръщаща тялото рокля и огромен брой бели ризи и базови тениски с дънки, всички те гарнирани с подходящите аксесоари.

Намерете своя стил, създайте своя умен гардероб, добавяйте модни елементи и винаги подчертавайте с индивидуализъм красотата, интелегентността и професионализма си.

Изпитвате колебание да откриете своя почерк в стила и имиджа си?

Аз ще ви помогна да го откриете, надградите и обикнете!

За повече детайли разгледайте моите услуги.

Изображения: Pinterest