В нашите съвремененни домове отдавна са навлезли общите пространства , които обединяват няколко функции за дома в себе си .Много често това е практично ,просторно , достъпно и модерно .В други случаи обаче се налага да се преоформят тези пространства за да се получат уединени кътове за работа , обучението на децата , гостна спалня .

Всичко това може да се постигне без изграждането на цели стени , а да се придаде артистичен облик на дома и общото пространство чрез специални разделителни декоративни прегради .Това са т. нар. стенни екрани ,които преграждат и се превръщат в негов акцент по един от следните начини:

Дървени модули , които могат да са подвижно или неподвижно поставени без да изграждат цяла стена .

Друга впечатляваща възможност са прозрачните свободно стоящи модули които могат да се “построяват” според всяка ситуация .Те могат да са безцветни или в различни меки нюанси за повече арт настроение.

Особен уют , както и покана на природата в дома ,са изработените от дърво декоративни прегради във вид на листa или цялoстна такава композиция .

Допълнително декоративните прегради могат да се осветят като образуват светещо тяло или да са с насочващо осветление към определен декоративен елемент.

Всеки от тези варианти може да се превърне в единствения ,но достатъчно силен декоративен елемент на дома ,а гостите ви ще бъдат много впечатлени от подобно решение .

Изображения Pinterest