Ние жените си приличаме в стремежа да се харесваме – преди всичко на себе си , на мъжете , и да предизвикваме възхищението на околните . Но , ние си приличаме и по друго – имаме както предимства , така и недостатъци във фигурата си . И както се казва , тук страните са две – хубава и лоша . Разбира се лошата е , че няма магическа пръчица с която да премахнем недостатъците . А всъщност хубавите страни са две – първо имаме предимства , които да подчертаем и второ трикове , с които да скрием недостатъците . Ние имаме много красиви черти , които да подчертаем и това са – изразителни очи , коса , дълги бедра , нежни ръце или завладяващ глас , тънка талия , прекрасна усмивка – харизми които се забелязват , повярвайте ми . А сега нека да ви запозная с триковете , които може да използваме , за да тушираме недостатъците във фигурата си .

Правилото на идеалния силует е едно основно – да се спазват пропорциите в дрехите , които обличаме . Сигурно сте забелязвали , че дама с къси крака или широки рамене може да изглежда по -стройна от дама с дълги бедра , и всичко това , защото носи правилно “долната част ” и ” горната част ” на дрехите си . Именно успешното спазване на общото правило за пропорциите е златното съотношение или съотношението 1 : 1 . Това е универсалната пропорция и тя се прилага и от художници , и от скулптори . Как стилистите прилагат в практиката си това правило ? Ако говорим за модата и образа на една жена , тогава съотношението на горната част на тялото и долната 1 : 2 изглежда много по – красиво от 1 : 1 .

Както всички знаем , точно дължината на бедрата е показател за привлекателност . Ето защо хубаво е да избираме рокли с по – висока талия , а по- дълги блузи , ризи и пуловери , или такива с асиметрична дължина трябва да бъдат прибрани в панталона или полата . Ако условно разделим силуета на 3 равни части , то 2/3 трябва да са за долната част на тялото , а 1/3 за горната . Независимо от размера , който носите това правило ще ви помогне да изглеждате много по – добре . Добър вариант за да създадете перфектните пропорции , когато сте с панталон , пола или рокля със свободен силует е да използвате колан . Тази роля може да изиграе и връхното облекло като късо яке , сако . Силуета ви трябва да има една линия , която да го разделя визуално на 1/3 и 2/3 – блуза , колан за преход между нея и полата или панталона , а когато е рокля колан , шев , или драперия .

Провеждането на консултация Личен стил с мен би Ви помогнала изключително много , за да разберете всичко за пропорциите на Вашето тяло и камуфлажните техники с които да прикриете несъвършенствата . Може да се свържете с мен тук или на лично съобщение във FB страницата ми ОгледалО.

Изображения Internet